Jan Baszkiewicz, Państwo, rewolucja, kultura polityczna. Wstęp i przygotowanie do druku Henryk Olszewski, 2009 - Chojnicka, Krystyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2010)
Recenzja: Jan Baszkiewicz, Państwo, rewolucja, kultura polityczna. Wstęp i przygotowanie do druku Henryk Olszewski, Wydawnictwo Poznańskie, Poznań 2009, ss. 869