Zagraniczne peregrynacje i przyjaźnie naukowe polskich uczonych, 2008 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2010)
Recenzja: Zagraniczne peregrynacje i przyjaźnie naukowe polskich uczonych, I, Komisja Historii Nauki Polskiej Akademii Umiejętności 14, Kraków 2008, ss. 145