Antoni Mączak, Nierówna przyjaźń. Układy klientalne w perspektywie historycznej, 2003 - Rosner, Anna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2004)
Recenzja: Antoni Mączak, Nierówna przyjaźń. Układy klientalne w perspektywie historycznej, Wrocław 2003, Seria Monografii Fundacji na Rzecz Nauki Polskiej.