Andrzej Gaca, Prawo jutlandzkie Waldemara II (Jyske Lov) z 1241 roku, 2007 - Maciejewski, Tadeusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2008)
Recenzja: Andrzej Gaca, Prawo jutlandzkie Waldemara II (Jyske Lov) z 1241 roku, Toruń 2007, ss. 397