Tomasz Sadowski, Książęta opolscy i ich państwo, 2001 - Boras, Zygmunt (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2008)
Recenzja: Tomasz Sadowski, Książęta opolscy i ich państwo, Wyd. „Rzeka" Wrocław 2001. Zygmunt Boras†