Ignacy Czuma, Absolutyzm ustrojowy. Wybór pism. Wyboru dokonał, wstępem i przypisami opatrzył Maciej Marszał, 2003 - Szpoper, Dariusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2004)
Recenzja: Ignacy Czuma, Absolutyzm ustrojowy, Wybór pism. Wyboru dokonał, wstępem i przypisami opatrzył Maciej Marszał, wyd.: Ośrodek Myśli Politycznej. Kraków 2003, ss. XXXIX + 424.