Pierre Gremion, Konspiracja wolności. Kongres Wolności Kultury w Paryżu (1950-1975), 2004 - Tyrchan, Mikołaj (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2004)
Recenzja: Pierre Gremion, Konspiracja wolności. Kongres Wolności Kultury w Paryżu (1950-1975), Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2004.