K. Przyboś, Sejmik województwa krakowskiego w czasach saskich (1697-1763) - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Recenzja: Kazimierz Przyboś, Sejmik województwa krakowskiego w czasach saskich (1697 -1763), Rozprawy habilitacyjne UJ, nr 56, Kraków 1981, ss. 178.