Ich caaz („Wielikoje ułożenije"). Pamiatnik mangolskogo fieodalnogo prawa XVII w. — opracowanie i komentarz S. D. Dyłykow a - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Recenzja: Ich caaz („Wielikoje ułożenije' ). Pamiatnik mongolskogo fieodalnogo prawa XVII w. Ojratskij tiekst. Translitieracyja swodnogo ojratskogo tieksta, riekonstruirowannyj mongolskij tiekst i jego translitieracyja, pieriewod, wwedenije i kommientarij S. D. Dyłykowa. Akademija Nauk SSSR Izdatielstwo „Nauka". Moskwa 1981, ss. 148.