Kronika - CPH 34(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Konferencja naukowa poświęcona pamięci Władysława Czaplińskiego (Stefania Ochmann) ... 257 Dyskusja nad rosyjskim przekładem „Historii państwa i prawa polskiego" (Stanisław Russocki) ... 258 Konferencja naukowa poświęcona dziejom polskiego parlamentaryzmu w okresie przedrozbiorowym (Krystyna Sikorska-Dzięgielewska, Maria Zmierczak ... 259 Profesor Andor Csizmadia doktorem honoris causa Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie (Lesław Pauli) ... 262 Pobyt prof. dr Vasile Gionea w Polsce (Witold Maisel) ... 265 Finał XI Olimpiady Historyczno-Prawnej im. Michała Sczanieckiego — Gdańsk 1981 (Tadeusz Maciejewski) ... 265 Finał XII Olimpiady Historyczno-Prawnej im. Michała Sczanieckiego — Poznań 1982 (Grzegorz Czeszak) ... 266 Sprostowanie ... 266