J. Seredyka, Sejm zawiedzionych nadziei - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Recenzja: Jan Seredyka, Sejm zawiedzionych nadziei. W: Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Opolu. Ser. B: Studia i monografie nr 72. Opole 1981, ss. 127.