L. Jaśkiewicz, Carat i ziemstwa na przełomie XIX i XX w. - Cieślak, Tadeusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Recenzja: Leszek Jaśkiewicz, Carat i ziemstwa na przełomie XIX i XX w. Warszawa 1979, ss. 235.