J.-P. Poly, E. B. Bournazel, La mutation féodale Xe - XIIe siècles - Russocki, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Recenzja: Jean-Pierre Poly, Eric Bournazel, La mutation féodale Xe- XIIe siècles, Paris, Presses Universitaires 1980, ss. 511. Nouvelle Clio vol. 16.