J. Mularczyk, Władza książęca na Śląsku w XIII w. - Matuszewski, Jacek S. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Recenzja: J. Mularczyk, Władza książęca na Śląsku w XIII wieku, Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 1984, ss. 243.