Kronika - CPH 38(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Historia prawa w obradach XVI Międzynarodowego Kongresu Nauk Historycznych (J. Bardach, H. Olszewski, S. Russocki) ... 247 Uroczyste posiedzenie Instytutu Historii Prawa UW z okazji siedemdziesiątej rocznicy urodzin Profesora Władysława Sobocińskiego (Marzenna Paszkowska) ... 250 Jubileusz siedemdziesięciolecia urodzin Profesora Bogusława Leśnodorskiego (Anna Rosner) ... 252 Sprawozdanie z prac Komitetu Organizacyjnego Muzeum Sejmu Polskiego 1981-1984: (Jarema Maciszewski) ... 254 Kolokwium habilitacyjne dra Jacka Sobczaka (K. Krasowski) ... 258 Kolokwium habilitacyjne dr Barbary Waldo (A. Rembielińska) ... 258 I Ogólnopolski Konkurs im. Michała Sczanieckiego na najlepsze prace magisterskie i dyplomowe z historii prawa (I. Dwornicka) ... 258