Wielkopolskie roty sądowe XIV-XV wieku, t. V. A. Roty gnieźnieńskie, B. Roty konińskie, zebr. i oprac. H. Kowalewicz, W. Kuraszkiewicz - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1983)
Recenzja: Wielkopolskie roty sądowe XIV - XV wieku, t. V. A. Roty gnieźnieńskie. B. Roty konińskie, zebrali i opracowali Henryk Kowalewicz i Władysław Kuraszkiewicz, Wrocław—Warszawa—Kraków—Gdańsk—Łódź 1981, ss. 533, Ossolineum.