O archeologii prawnej Polski - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1983)
Artykuł napisano w związku z pracą: W. Maisel, Archeologia prawna Polski, indeks rzeczowy opracowała R. Ponińska-Maisel, Warszawa—Poznań 1982, PWN, s.S. 365+176 ilustr,