Kronika - CPH 35(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1983)
Profesor Józef Matuszewski laureatem nagrody im. Oswalda Balzera (B.L..) ... 247 Konferencia naukowa „Dzieje parlamentaryzmu na ziemiach polskich w okresie porozbiorowym" (Andrzej Bryk) ... 247 Kongres historycznoprawny w Zurychu — 1982 r. (Lesław Pauli) ... 251 Na 750-lecie przywileju chełmińskiego (Stanisław Salmonowicz) ... 252 Z prac Towarzystwa Jean Bodin (Juliusz Bardach) ... 253 Program XIV Międzynarodowego Zjazdu Historyków w 1385 r. (Juliusz Bardach) ... 254