Z. Zdrójkowski, Zarys dziejów prawa chełmińskiego 1233-1862. Studium na siedemsetpięćdziesięciolecie wydania przywileju chełmińskiego oraz lokacji miast Chełmna i Torunia - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1984)
Recenzja: Zbigniew Zdrójkowski, Zarys dziejów prawa chełmińskiego 1233-1862. Studium na siedemsetpięćdziesięciolecie wydania przywileju chełmińskiego oraz lokacji miast Chełmna i Torunia. Monografie Instytutu Historyczno-Prawnego UMK nr 1, Toruń 1983, ss. 96 (w tym 34 ilustracje).