Nowe badania nad myślą Jana Zamoyskiego. Refleksje w związku z pracą Marka Kuryłowicza i Wojciecha Witkowskiego, Rozprawa Jana Zamoyskiego o senacie rzymskim - Reszczyński, Jarosław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2000)
Nowe badania nad myślą Jana Zamoyskiego. Refleksje w związku z pracą Marka Kuryłowicza i Wojciecha Witkowskiego: Rozprawa Jana Zamoyskiego o senacie rzymskim