Parlamentaryzm i prawodawstwo przez wieki. Praca zbiorowa pod redakcją Jerzego Malca i Wacława Uruszczaka, 1999 - Sikorska-Dzięgielewska, Krystyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2000)
Recenzja: Parlamentaryzm i prawodawstwo przez wieki. Praca zbiorowa pod redakcją Jerzego Malca i Wacława Uruszczaka. Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego. Kraków 1999