Adam Wielomski, Od grzechu do apokatastasis. Historiozofia Josepha de Maistre’a, 1999 - Macejewski, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2000)
Recenzja: Adam Wielomski, Od grzechu do apokatastasis. Historiozofia Josepha de Maistre'a, Lublin 1999