Jacek Czajowski, Senat Rzeczypospolitej Polskiej pierwszej kadencji 1922-1927. Pozycja prawnokonstytucyjna i praktyka ustrojowa, 1999 - Gulczyński, Andrzej (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2000)
Recenzja: Jacek Czajowski, Senat Rzeczypospolitej Polskiej pierwszej kadencji 1922-1927. Pozycja prawnokonstytucyjna i praktyka ustrojowa. Wydawnictwo Sejmowe. Warszawa 1999