O historii doktryn polityczno-prawnych metodologicznie. Uwagi na marginesie książki Michała Jaskólskiego - Czarnota, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1988)
Uwagi na marginesie książki Michała Jaskólskiego Szkice o historii doktryn polityczno-prawnych, Warszawa–Kraków, 1985, s. 98.