Histoire des Universités en France - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1988)
Histoire des Universités en France. Praca zbiorowa pod red. Jacques Verger ( = Bibliothèque Historique Privat), Toulouse 1986, ss. 428.