Volumina Constitutionum. t. 1: 1493-1549, vol. 1: 1493-1526. Do druku przygotowali Stanislaw Grodziski, Irena Dwornicka, Wacław Uruszczak, z przedmową Stanisława Płazy oraz wstępem Stanisława Grodziskiego, 1996 - Matuszewski, Józef (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1997)
Recenzja: VOLUMINA CONSTITUTIONUM, t. I. 1493-1549 vol. 1: 1493-1526. Do druku przygotowali Stanisław Grodziski, Irena Dwornicka i Wacław Uruszczak, z przedmową Stanisława Płazy (5) oraz wstępem Stanisława Grodziskiego (7-40), Wydawnictwo sejmowe. Warszawa 1996