Jerzy Urwanowicz, Wojskowe „sejmiki". Kola w wojsku Rzeczypospolitej XVI-XVI1I wieku, 1996 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1997)
Recenzja: Jerzy Urwanowicz, Wojskowe „sejmiki”. Kola w wojsku Rzeczypospolitej XVI-XVI11 wieku. Dissertationes Universitatis Varsowiensis 446, Białystok 1996