Maciej Jankowski, Być liberalem w czasie trudnym. Rzecz o Włodzimierzu Spasowiczu, 1996 - Korbowicz, Artur (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1997)
Recenzja: Maciej Jankowski, Być liberałem w czasie trudnym. Rzecz o Włodzimierzu Spasowiczu, Łódź Wydawnictwo Naukowe Ibidem 1996,