Antoni Dudek, Państwo i Kościół w Polsce 1945-1970, 1995 - Krasowski, Krzysztof (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1997)
Recenzja: Antoni Dudek, Państwo i Kościół w Polsce 1945-J970, Wydawnictwo PiT, Kraków 1995