Studia Historycznoprawne. Pod red. Alfreda Koniecznego (1993); Studia Historyczno-Prawne. Pod red. Krystyna Matwijowskiego i Stefanii Ochmann-Staniszewskiej, „Śląski Kwartalnik Historyczny Sobótka”, 1993 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1993)
Recenzja: Studia Historycznoprawne. Pod red. Alfreda Koniecznego. Acta Universitatis Wratislaviensis No 1477, Wrocław 1993, ss. 245; Studia Historyczno-Prawne. Prace ofiarowane Kazimierzowi Orzechowskiemu w 70 rocznicę urodzin. Pod red. Krystyna Matwijowskiego i Stefanii Ochmann-Staniszewskiej, „Śląski Kwartalnik Historyczny Sobótka” XLVIII, 1993, nr 2-3, Wrocław 1993, ss. 340.