Kazimierz Ilski, Sobory w polityce religijnej Teodozjusza II, 1992 - Wiewiorowski, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1993)
Recenzja: Kazimierz Ilski, Sobory w polityce religijnej Teodozjusza II, Wydawnictwo Naukowe UAM, Seria Historia NR 181, Poznań 1992, ss. 71.