Ryszard Skarżyński, Od chaosu do ładu. Carl Schmitt i problem tego co polityczne, 1992 - Ochmański, Jerzy W. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1993)
Recenzja: Ryszard Skarżyński, Od chaosu do ładu. Carl Schmitt i problem tego, co polityczne. Instytut Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk, Warszawa 1992, s. 216.