Wacław Uruszczak, Korektura praw z 1532 r. Studium historycznoprawne, t. II, 1991 - Janicka, Danuta (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1992)
Recenzja: Wacław Uruszczak, Korektura praw z 1532 roku. Studium historycznoprawne. Tom II, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego MIII. Prace prawnicze. Zeszyt 137, Warszawa - Kraków 1991