Hanna Zaremska, Banici w średniowiecznej Europie, 1993 - Wiewiorowski, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1994)
Recenzja: Hanna Zaremska, Banici w średniowiecznej Europie, Wydawnictwo Semper, Warszawa 1993.