Razwitije russkogo prawa w XV-pierwoj połowinie XVII w., pod red. W. S. Niersiesianca, 1986 - Bardach, Juliusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Recenzja: Razwitije russkogo prawa w XV-pierwoj połowinie XVII w. (pod red. W. S. N i e rs i e s i a n c a), Nauka, Moskwa 1986