Kronika - CPH, (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Międzynarodowe Seminarium Historyczne w Rzymie na temat kontynuacji prawa rzymskiego w dziejach Europy Wschodniej (Witold Maisel)... 231 Międzynarodowe Kolokwium Towarzystwa do Badań nad Sądem Kameralnym Rzeszy, Wetzlar 1987 (Ludwik Łysiak). ...231 II Konferencja naukowa. Polska my l polityczna w dzielnicy pruskiej w XIX w. w Toruniu (Adam Czarnota)...232 Międzynarodowe Seminarium: Dwieście lat Konstytucji USA w perspektywie nauk historycznych i prawnych w Toruniu (Adam Czarnota)... 234 Międzynarodowa Konferencja: czterechsetlecie III Statutu Litewskiego w Nieborowie (Wanda S u d n i k)... 235 Konferencja naukowa w Wilnie poświęcona czterechsetleciu III Statutu Litewskiego z 1588 r. (Wojciech Kulisiewicz)...236 Kolokwium habilitacyjne dr Marii Zabłockiej (Elżbieta Krakowiak)... 237 III Ogólnopolski Konkurs im. Michała Sczanieckiego na najlepsze prace magisterskie i dyplomowe z historii prawa (Marian Mikołajczyk)... 238