Historia. Idee. Polityka. Księga dedykowana Profesorowi Janowi Baszkiewiczowi, UW, Wydział Dziennikarstwa i Nauk Politycznych, Wyd. Naukowe „Scholar”, Warszawa 1995, ss. 481. - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1995)
Recenzja: Historia. Idee. Polityka. Księga dedykowana Profesorowi Janowi Baszkiewiczowi, UW, Wydział Dziennikarstwa i Nauk Politycznych, Wyd. Naukowe „Scholar”, Warszawa 1995, ss. 481.