Marek Kuryłowicz, Prawo i obyczaje w starożytnym Rzymie, Lublin 1994, Lubelskie Wydawnictwo Prawnicze, ss. 229. - Kodrębski, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1995)
Recenzja: Marek Kuryłowicz, Prawo i obyczaje w starożytnym Rzymie, Lublin 1994, Lubelskie Wydawnictwo Prawnicze, ss. 229.