Księga Jadwiżańska. Międzynarodowe Sympozjum Naukowe: Święta Jadwiga w dziejach i kulturze Śląska. Wrocław-Trzebnica 21-23 września 1993 roku. Wrocław 1995. Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, s. 494, ilustracje. - Orzechowski, Kazimierz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1995)
Recenzja: Księga Jadwiżańska. Międzynarodowe Sympozjum Naukowe: Święta Jadwiga w dziejach i kulturze Śląska. Wrocław-Trzebnica 21-23 września 1993 roku. Wrocław 1995. Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, s. 494, ilustracje.