Roman Andrzej Tokarczyk, Polska myśl utopijna. Trzy eseje z dziejów, Lublin 1995, ss. 168. - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1995)
Recenzja: Roman Andrzej Tokarczyk, Polska myśl utopijna. Trzy eseje z dziejów, Wydawnictwo UMCS, Lublin 1995, ss. 168.