Kronika - CPH 47(1-2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1995)
Doktorat honoris causa dla Profesora Juliusza Bardacha (Henryk Olszewski) ... 309 Jubileusz Profesora Jana Baszkiewicza (Henryk Olszewski) ... 309 Ogólnopolska Konferencja Katedr Historyczno-Prawnych w Zajączkowie (Andrzej Gulczyński — Jacek Wiewiorowski) ... 310 Tatrzańskie Spotkanie Romanistów w Kirach (Wojciech Dajczak, Franciszek Longchamps de Bérier) ... 314 Habilitacja dra Mariana Lecha Klementowskiego (Andrzej Wrzyszcz) ... 315 Obrony prac doktorskich (Marcin Kwiecień, Grzegorz Smyk, Marek Krzymkowski) ... 316 Posiedzenie Komitetu Redakcyjnego „Czasopisma Prawno-Historycznego” (red.) ... 317