Cztery Lata Nadziei. 200 rocznica Sejmu Wielkiego. Praca zbiorowa pod red. Henryka Kocója, Katowice 1988 - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1991)
Recenzja: Cztery Lata Nadziei. 200 rocznica Sejmu Wielkiego. Praca zbiorowa pod red. Henryka Kocója, Katowice 1988