Małopolscy starostowie grodzcy w XV i XVI wieku (Uwagi w związku z rozprawą Barbary Waldo) - Łysiak, Ludwik (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Małopolscy starostowie grodzcy w XV i XVI wieku. Uwagi w związku z rozprawą Barbary Waldo 1 1 B. Waldo, Urząd starosty sądowego w Małopolsce w XV i XVI wieku, Acta Universitatis Lodziensis, Łódź 1985, ss. 237. Książka ukazała się w nakładzie 100+60 egzemplarzy!