O historii węgierskiego prawa okresu Oświecenia. W związku z książką Lajosa Hajdu - Ciągwa, Józef (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
O historii węgierskiego prawa okresu Oświecenia W związku z książką Lajosa Hajdu * * Lajos Hajdu, Büntett és büntetés Magyarországon a XVIII század utolsó harmadában. Magvetö Könyvkiadó (Przestępstwo i kara na Węgrzech w ostatnim trzydziestoleciu XVIII w.), w serii: „Nemzet és emlékezet” („Naród i pamięć”), Budapest 1985, ss. 452.