Socialno-politiczeskaja borba narodnych mass Biełorussii, koniec XIV w. – 1648 g., t. I, pod red. W. I. Mieleszko, Z. J. Kopyskij, E. L. Brawer - Zakrzewski, Andrzej B. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Recenzja: Socialno-politiczeskaja borba narodnych mass Biełorussii, koniec XIV w. – 1648 g., t. I, pod red. W. I. Mieleszko, Z. J. Kopysskij, E. L. Brawer, Gławnoje Archiwnoje Uprawienije pri SM BSSR, Akademija Nauk BSSR, „Nauka i Technika”, Mińsk 1988, ss. 303, indeksy, bibliografia.