Stanisław Grodziski, Porównawcza historia ustrojów państwowych, 1998 - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Stanisław Grodziski, Porównawcza historia ustrojów państwowych, Universitas, Kraków 1998, ss. 364.