Marek Wąsowicz, Historia ustroju państw Zachodu, 1998 - Krasowski, Krzysztof (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Marek Wąsowicz, Historia ustroju państw Zachodu. Zarys wykładu. Wydawnictwo LIBER, Warszawa 1998, ss. 252