Religia i prawo karne w starożytnym Rzymie. Red. A. Dębiński i Μ. Kuryłowicz, 1998 - Wójcik, Monika (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Religia i prawo karne w starożytnym Rzymie, pod red. Antoniego Dębińskiego i Marka Kuryłowicza, Redakcja Wydawnictw Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, Lublin 1998, ss.173.