Barbara Stoczewska, Litwa, Białoruś, Ukraina w myśli politycznej Leona Wasilewskiego, 1998 - Bardach, Juliusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Barbara Stoczewska, Litwa, Białoruś, Ukraina w myśli politycznej Leona Wasilewskiego, Księgarnia Akademicka, Wydawnictwo Naukowe, Kraków 1998, ss. 397 + 1.