Nieznany zbiór wyroków sądów królewskich (Decréta regia) z lat 1517 - 1550 - Dwornicka, Irena; Uruszczak, Wacław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1988)
I. Zbiory wyroków sądowych w prawie ziemskim w Polsce XIV - XVI w. II. Opis rękopisu z BJ, Cim. F. 8048 1. Zawartość. 2. Proweniencja. III. Decreta regia z Cim. F. 8048.